5. Videomapping pe Statuia Mihai Eminescu / Ateneul Român

#videomapping

Locaţie: Ateneul Român – statuia lui Mihai Eminescu //  Artist: Les Ateliers Nomad / MONUMENT for – Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și       Monumente de For Public

Statuia lui Mihai Eminescu din parcul Ateneului Român prinde viaţă printr-un spectacol de lumină, culoare şi sunet, creat de Les Ateliers Nomad în cadrul programului „Statui vii”, o campanie iniţiată de MONUMENT for, ce îşi propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice. 

Jocul de lumini conturează un spaţiu magic în care spectatorul poate asculta poezii celebre scrise de Mihai Eminescu pe care pare că însuşi poetul pare că le recită.

MONUMENT for – Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public administrează patrimoniul monumental al Bucureștiului, instituție unică la nivel național prin obiectivele și preocupările sale, înființată din anul 1999, cu o structură profesională în dezvoltare, răspunzând nevoilor punctuale ale unui oraș aflat în continuă dinamică. Misiunea MONUMENT for este să facă din fiecare monument o poveste care contribuie la identitatea Bucureștiului și a locuitorilor săi.