6. Talking Heads / Piața George Enescu

#instalaţie

Locaţie: Piaţa George Enescu – Parcarea Cina // Artist: Limelight [HU]

După ce au călătorit la Amsterdam Light Festival, Downtown Manhattan din New York, Battersea Light Festival din Londra sau la Winter Festival of Lights din Niagara Falls, Canada, spectaculoasele instalaţii Talking Heads vin la Spotlight 2023 pentru o lecţie de comunicare fără cuvinte.

Talking Heads înlocuiesc muşchii faciali umani cu peste 4.000 de LED-uri pentru a reproduce o gamă variată de emoţii în mai multe culori. De la tristeţe, la bucurie, mânie sau mirare, Talking Heads reacţionează unul la celălalt şi poartă o conversaţie prin intermediul luminii şi al culorilor.

Limelight a fost fondat de pionieri în domeniul instalaţiilor luminoase, artiştii unguri István Dávid şi Viktor Vicsek, la începutul anilor 2000. Deţinător al Guiness World Record pentru Cea mai amplă proiecţie a unui joc în 2021, Limelight este un grup de artişti ce creează experienţe vizuale memorabile în toată lumea. După mai bine de 20 de ani de activitate, Limelight are propriul festival şi propriul program educativ pentru tinere talente, Limelight Academy.