16. Structural / Palatul Telefoanelor / 23 aprilie 2023

#proiecţie: 23 aprilie 2023

Locaţie: Palatul Telefoanelor // Artist: Sweet Damage Crew

În premieră la Spotlight Festival, artiştii de la Sweet Damage Crew schimbă spray-urile şi pensulele cu light art, street art-ul cu proiecţii luminoase şi expun pentru prima dată pe arhitectura Art Deco de la Palatul Telefoanelor.

Lucrarea creată special de Sweet Damage Crew pentru ediţia Spotlight – Geometry of the City se numeşte Structural şi creează compoziţii cu impact puternic, folosindu-se de linii, forme geometrice, culori, texturi și relațiile dintre acestea.

Grafferii care de peste 20 ani înfrumuseţează oraşele din România prin picturi murale spectaculoase, Sweet Damage Crew este una dintre cele mai cunoscute echipe de artişti urbani din România. Cu o activitate internațională, multiple premii la festivalurile de street art naționale și internaționale și expoziții recurente în galeriile de artă din țară, SDC este formată din şapte artişti – pictori, muraliști, designeri de produs, arhitecți, absolvenți de arte, dar și autodidacți. După ce au început în adolescenţă cu desene şi taguri în zone abandonate din oraş, artiştii SDC Biex, Cage, Recis, Lost.Optics, Boeme, Pandele, Shatran dau culoare oraşului prin artă stradală pentru comunitate, proiecte de educaţie artistică şi festivaluri de street art.