16. Pisica Pătrată pe Palatul Telefoanelor / 21 aprilie 2023

#proiecţie: 21 aprilie 2023

Locaţie: Palatul Telefoanelor // Artist: Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată

Personaj emblematic pentru street art-ul bucureştean, Pisica Pătrată revine la Spotlight cu o nouă lucrare ce combină light-art cu arta urbană. De data aceasta, personajele Pisicii Pătrate devin supradimensionate, escaladează o clădire emblematică a Bucureştiului şi se pliază perfect pe unghiurile Palatului Telefoanelor.

Pisica Pătrată pe Palatul Telefoanelor este o nouă ocazie de a investiga anatomia urbană, de data aceasta într-o lucrare efemeră clădită din lumină.

Unul dintre cei mai apreciaţi ilustratori şi muralişti din România, Alexandru Ciubotariu este cunoscut pentru creațiile de bandă desenată, dar și pentru lucrările de artă stradală care au împânzit toată țara sub numele Pisica Pătrată. Printre primii artişti urbani români, Alexandru Ciubotariu declara „Eu vreau să înfrumuseţez oraşul, nu să-l vandalizez” prin street art. Astăzi, are la activ peste 100 de expoziţii şi intervenţii în spaţii expoziţionale din ţară şi străinătate, mai bine de 35 de premii pentru ilustraţie şu bandă desenată, primul album de street art din România şi zeci de cărţi ilustrate pentru copii şi volume de bandă desenată.