14. Liminal Space / Hotel Novotel

#instalaţie

Locaţie: Hotel Novotel // Artist: Albert Kaan

Curator: One Night Gallery

Un spațiu liminal este cunoscut atât ca loc, cât și ca stare, o condiție de tranziție, un gol în care forma sau identitatea cuiva este nedefinită. Poate fi trecere, o stare de existență între certitudini, între forme și realități. Definim o astfel de stare intermediară și elementele din ea prin ceea ce a fost, ceea ce va fi sau prin simpla condiție a trecerii.

Albert Kaan (n. 1993) este un artist multimedia care trăiește și lucrează între București și Gulia. Discursul său este modelat de experiențele sale urbane și rurale. Lucrează cu contextul pe care îl alege în spațiul imediat. În lucrările sale cercetează relația dintre forma umană în dialog cu spațiul arhitectural și cel înconjurător. Din 2015 integrează elemente luminoase, în diferite medii de expresie, de la sculptură la scenografie și instalații audio-vizuale.

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse, artiștii sunt provocați să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping sau Inteligența Artificială.

Proiectele One Night Gallery subliniază aplicabilitatea tehnologiei în industriile creative și explorează spații neconvenționale pentru regenerarea țesutului urban și revitalizarea clădirilor de patrimoniu.