3. Neutrino / Calea Victoriei 63 – 81

#instalaţie

Locaţie: Calea Victoriei 63-81 // Artiști: Circus Lumineszenz, Markus Anders Art [AT]

Explorează lumea subatomică în cel mai spectaculos mod cu Neutrino, una dintre cele mai impresionante instalaţii de lumină ale ediţiei Spotlight din acest an. Lucrarea austriecilor de la Circus Lumineszenz este o reproducere artistică la scară mare a unui neutrino, o particulă mai rapidă decât viteza luminii, aproape fără greutate, care ia naştere în urma unora dintre cele mai puternice evenimente din cosmologie, cum ar fi supernove, reacții nucleare care au loc în miezul unei stele sau în timpul spin-down-ul unei stele neutronice.

Instalaţia tridimensională, cu un diametru de patru metri, este compusă din 150 de metri de leduri şi fascinează printr-un joc de lumină, culoare şi sunet.

Duoul artiştilor austrieci de la Circus Lumineszenz creează universuri artistice fascinante prin intermediul luminii şi al tehnologiei. De la proiecte artistice, la proiecte educaţionale, Circus Lumineszenz a expus şi colaborat cu festivaluri de prestigiu, precum Ars Electronica Linz, Copenhagen Light Festival sau Festival Culturica, Bariloche Argentina, dar şi cu muzee celebre din întreaga lume, printre care se numără Albertina Museum Wien.