10. Lotus / Parcul Kretzulescu

#instalaţie

Locaţie: Parcul Kretzulescu // Artist: Nicolas Paolozzi [FR]

Curator/Producţie: Module

LOTUS este un peisaj floral în expansiune, unde lumina și sunetul creează o plimbare poetică. Ciclul de viață al florii de lotus este unic între plante: deschisă pe timp de zi și închisă pe timp de noapte, aceasta reîmbobocește miraculos a doua zi dimineață.

În multe culturi, acest proces asociază floarea cu renașterea și iluminarea spirituală. Inspirată din acest simbolism puternic, instalația LOTUS caută să ofere o experiență meditativă. Dimensiunile instalației inversează scala: spectatorul este de mărimea unei insecte în timp ce se plimbă prin peisaj. Inversarea își propune să provoace un anumit grad de smerenie față de natură.

Nicolas Paolozzi și-a început munca în 2011 alături de RDV Collective, un proiect de artă digitală care explora posibilitățile imaginii, sunetului și instrumentelor digitale în instalații audiovizuale, scenografie și decoruri experimentale. A fondat MODULE în 2017 pentru a-și duce munca mai departe, cu un focus axat pe arhitectural și monumental în toate piesele sale. Luând spațiul ca un set de interacțiuni, Paolozzi creează piese ce evoluează în timp. MODULE oferă o experiență unică, imersivă a realității prin designul arhitecturilor hibride, ce îmbină materiale tangibile cu materiale intangibile.