18. CITY WAVES: RIDING THE TIDE OF FEELINGS / Cercul Militar Național

#videomapping

Locaţie: Cercul Militar Naţional // Artist: Vali Chincişan

„Valuri de oraș: Călătorind pe fluxul sentimentelor” este o lucrare abstractă de videomapping care transportă privitorii într-o călătorie inspirată de metropola aglomerată. Mișcarea și fluxul orașului sunt portretizate în sincronizare cu valurile ondulate, creând o metaforă vizuală captivantă pentru fluxul și refluxul emoțiilor umane. Pe măsură ce privitorul călătorește pe aceste valuri, el este dus printr-o gamă de sentimente, de la exaltarea energiei vibrante a orașului până la liniștea momentelor sale liniștite. Culorile și texturile se schimbă și se modifică, transmițând o senzație de mișcare și fluiditate care este atât calmantă, cât și revigorantă.

„Valuri de oraș: Călătorind pe fluxul sentimentelor” estompează granițele dintre artă, emoție și viața urbană, creând o experiență imersivă și de neuitat care lasă o impresie durabilă asupra privitorului. Este o dovadă a puterii artei de a ne conecta cu cele mai profunde sentimente și de a ne ajuta să călătorim pe valurile vieții cu eleganță și reziliență.”

Artistul vizual Vali Chincişan a creat lucrări de video mapping pentru Palatul Tsaritsyno din Rusia sau Castelul Odawara din Japonia şi a participat la Kiev Lights Festival (Ucraina), 1minute (Japonia), Novi Light Sensation (Italia), SSA Mapping (Brazilia) şi Art Vision – Modern (Rusia). Câştigător al premiului „800th anniversary University of Salamanca 2018” şi al Premiului pentru cel mai bun film de animaţie pentru un film românesc la Anim’est 2009, Vali Chincişan creează concepte vizuale pentru teatru, dans contemporan, expoziţii, proiecte muzicale şi festivaluri de lumină, fie că este vorba de VR, pictură, videomapping.