1. Urban Garden / Str. Piața Amzei

#instalaţie

Locaţie: Calea Victoriei – Strada Piaţa Amzei // Artist: Misha Diaconu

Curator: One Night Gallery

Calea Victoriei devine un spațiu în care natura renaște în urban, în special pe timp de seară. Instalația sculpturală Urban Garden va recrea o oază de natură în centrul Bucureștiului, având scopul de conștientizare al impactului pe care fiecare individ îl are în societate asupra echilibrului fragil dintre natură și urban.

Misha Diaconu (n. 1981), reprezentată de Kulterra Gallery, este considerată una dintre cei mai importanți sculptori metaliști ai generației sale, fiind prezentă atât în spațiul public cât și în colecții private din țară și străinătate cu lucrări în general de mari dimensiuni.

Sculpturile ei abordează introspecția umană, sensibilitatea feminină fără a utiliza clișeele genului dând o nota contemplativă prin construcțiile geometrizate ale figurii umane, păstrând expresivitatea mișcării și atitudinii personajelor în care femininul și masculinul au ocazia să se întâlnească și să se examineze de pe poziții egale. Abordarea estetică prin forme constructiviste, omiterea conturării trăsăturilor fețelor și sublinierea  compozițiilor prin mișcarea redată personajelor, conectează  artistul  la un limbaj universal încă prea puțin exploatat în sculptură.

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse, artiștii sunt provocați să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Video Mapping sau Inteligența Artificială. 

Proiectele One Night Gallery subliniază aplicabilitatea tehnologiei în industriile creative și explorează spațiile neconvenționale pentru regenerarea țesutului urban și revitalizarea clădirilor de patrimoniu.