Blocul Rosenthal

44.433526, 26.097996

BeeHive

Așa cum știm de la natură, albinele sunt călăuzite de alternanța ciclurilor luminii; aidoma albinelor, și oamenii sunt atrași pe străzile orașului cu ocazia strălucirii anuale oferite de Festivalul Internațional al Luminiii – Spotlight.

 

Trecătorii vor putea contempla etapele construcției Stupului, remarcabil edificiu al lumii naturale, printr-o matrice de ecrane video separate, interconectate pentru a permite iluzia credibilă a intrării în stup. Instalația profită de profilul distins al Blocului Rosenthal, adăugând un strat de lumină aurie și recontextualizând intrarea în edificiu.

 

Invocarea unor valori specifice lumii albinelor, cum ar fi inventivitatea și autodeterminarea, precum și a ideii de colectiv structurat organic, sunt, fara indoială, gesturi asumate. Intenția instalației este de a sublinia vizual tema acestui an – fagurele filigranat al Identității Europene, acentuând deopotrivă rolul important pe care fiecare dintre noi, cetățeni ai Stupului, îl jucăm în modelarea structurii colective.

 

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, înființată de Sorina Topceanu și Mădălina Ivașcu, îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie. Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a opt ediții, trei galerii pop-up și două expoziții colective.

 

Autor: One Night Gallery (RO)