Miniplex House of Light @ Kretzulescu (9)

#instalaţie luminoasă

Locaţie: Parcul Kretzulescu

Artist: Vlad Ţenu / Galateca

Inspirat din principii de auto-organizare celulară găsite în natură, Miniplex este un sistem modular conceput de Vlad Ţenu ce a fost asamblat în diferite configuraţii pentru Festivalul de Arhitecturădin Londra 2017, Expoziția plug-in-to-future la ARUP Phase2 Gallery în 2018, Shenzhen Design Week 2019 și London ULTRA Exhibition la Oxo Bargehouse London 2019.

Pentru ediţia Spotlight 2022, artistul ales participe cu Miniplex House of Light, o instalaţie de light art creată şi inspirată din momentul socio-economic actual. Având sustenabilitatea ca principiu de bază, sistemul modular Miniplex este născut din idea unei piese de design într-o continuă transformare, care poate fi reconfigurată în diferite moduri adaptate contextului său. Ideea unui sistem demontabil permite reciclarea şi refolosirea tuturor pieselor, care devin un material inteligent.

Vlad Ţenu

Vlad Ţenu, arhitect de origine română stabilit la Londra, se inspiră în creaţia sa din natură, utilizând algoritmi ce simulează fenomene precum auto-organizarea materiei, conservareaenergiei, a echilibrului. Lucrările sale sunt, de fapt, o combinaţie de matematică, design şi artă.Câștigător al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, Vlad Ţenu a expus în Statele Unite, Marea Britanie, în cadrul unor evenimente de amploare internaţională, precum London Festival of Architecture și London Design Festival.