Muzeul Național de Artă al României

44.439451, 26.096287

Expoziție „Lumină pentru România”

Prin campania „Lumină pentru România‟ descoperim și aducem lumina în viețile celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau a lămpilor cu motorină sau de oameni care trebuie să meargă mulți kilometri pentru a își încărca telefonul mobil. Este vorba de oameni care nu au acces la rețeaua de electricitate, fie pentru că gospodăria lor se află mai departe de ultimul stâlp, fie pentru că nu au banii necesari pentru avize, taxe de racordare, proiect, facturi.

La nivel național, conform datelor de la Recensământul Populației și Locuințelor din 2011, există 284.434 gospodării neracordate la rețeaua de electricitate. Cu siguranță, vorbim de zeci de mii de oameni și copii care trăiesc și își fac lecțiile la lumina unei lămpi sau a unei lumânări. Cei mai norocoși, au lanterne cu baterii sau chiar un generator, pe care îl aprind câteva ore, atunci când au ceva bani pentru carburant.

Vino la Muzeul Național de Artă al României, aripa dinspre Biserica Krețulescu, la expoziția fotografică „Lumină pentru România‟. Vei vedea viața oamenilor din România „neiluminată‟ și drumul luminii către ei.

Autor: Free Miorița (RO)