pinBUCHAREST
Instalație urbană cu tema BUCUR/EȘTI, produsă de Asociația Ephemair, cu sprijinul ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul proiectului Bucharest Art Weekend 2014.
Autor: arh. Olivia Monoranu
Instalație urbană cu tema BUCUR/EȘTI, produsă de Asociația Ephemair, cu sprijinul ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul proiectului Bucharest Art Weekend 2014.
Autor: arh. Olivia Monoranu
Ritmul schimbării culorilor Palatului Telefoanelor este predominant alert, cromatica neobișnuită și arborescentă, în timp ce dimensiunea instalației adauga greutate expresiei artistice. Toate acestea creează o atmosferă și o tensiune aproape poetică, cu inserții experimental ludice.
Autor: Adrian Pochișcan
Prin campania „Lumină pentru România‟ descoperim și aducem lumina în viețile celor care nu au curent electric, fie că este vorba de copii care învață în școli la lumina soarelui sau a lămpilor cu motorină sau de oameni care trebuie să meargă mulți kilometri pentru a își încărca telefonul mobil. Este vorba de oameni care nu au acces la rețeaua de electricitate, fie pentru că gospodăria lor se află mai departe de ultimul stâlp, fie pentru că nu au banii necesari pentru avize, taxe de racordare, proiect, facturi.
La nivel național, conform datelor de la Recensământul Populației și Locuințelor din 2011, există 284.434 gospodării neracordate la rețeaua de electricitate. Cu siguranță, vorbim de zeci de mii de oameni și copii care trăiesc și își fac lecțiile la lumina unei lămpi sau a unei lumânări. Cei mai norocoși, au lanterne cu baterii sau chiar un generator, pe care îl aprind câteva ore, atunci când au ceva bani pentru carburant.
Vino la Muzeul Național de Artă al României, aripa dinspre Biserica Krețulescu, la expoziția fotografică „Lumină pentru România‟. Vei vedea viața oamenilor din România „neiluminată‟ și drumul luminii către ei.
Autor: Free Miorița (RO)
Proiecția presupune o animație 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria construcției.
Autor: Les Ateliers Nomad (RO)
Iluminarea arhitecturală propune transmiterea unei emoții și crearea unei atmosfere folosind lumina ca mediu de expresie. Presupune îmbinarea naturală a luminii cu arhitectura, este vorba despre a da o definiție unui spațiu.
Cubic Lens este o stranie “lentilă” a iluziei – un cub cu latura de patru metri, ridicat deasupra mulțimii și iluminat cu peste 20.000 de lumeni.
Ziua, iluzia care îmbracă fețele cubului păcălește ochiul uman, dându-i impresia că vede linii curbe acolo unde sunt doar pătrate identice. Noaptea conținutul proiecției exploatează această percepție la maximum pentru a obține noi și nebănuite efecte vizuale.
Autor: Aural Eye RO (Alina Anca, Mihai Militaru, Răzvan Pascu)
Scopul acestei lucrări este de a încuraja publicul să perceapă orașul ca pe un întreg și să benefieze de energia sa duală. Un alt țel este ca fiecare să găsească în el abordarea pozitivă asupra orașului, acesta din urmă fiind un mecanism inevitabil în societatea modernă.
Autor: Jakub Nepraš (CZ)
Proiectul facilitează spectatorilor o întâlnire neobișnuită oferindu-le o “confruntare” cu energia, putearea și mărimea Soarelui. Suprafața de proiecție funcționează ca o oglinda semi-transparentă – observatorul devine parte din proiecție.
Autor: Josef Šafařík (CZ).
Umflate cu heliu și dotate cu LED-uri, 256 de baloane formează o matrice de sfere luminoase deasupra solului.
Audiența este introdusă într-un peisaj sinestezic, unde sunetul devine conductor.
Autor: Maxime Houot (FR)
Laserele sunt cele mai puternice surse de lumină de pe Pământ. Folosind culori intense și fascicule precise, spectacolul de laser ajunge să fie joncțiunea dintre lumină, teatru și artificii.
Autor: Andy Faulkner