Iluminare arhitecturală
Iluminarea arhitecturală propune transmiterea unei emoții și crearea unei atmosfere folosind lumina ca mediu de expresie. Presupune îmbinarea naturală a luminii cu arhitectura, este vorba despre a da o definiție unui spațiu.
Iluminarea arhitecturală propune transmiterea unei emoții și crearea unei atmosfere folosind lumina ca mediu de expresie. Presupune îmbinarea naturală a luminii cu arhitectura, este vorba despre a da o definiție unui spațiu.
Sumar:
Vasul Fantomă (Ghost Ship) este o hidro-hologramă de mari dimensiuni creată de arhitecții români din colectivul Visual Skin pentru Amsterdam Light Festival 2014.
În 2015 și 2016 acest vas efemer va călători în jurul lumii. Bucharest Light Festival este prima oprire.
Experiența vizitatorilor:
Pe măsură ce vizitatorii se deplasează în jurul hologramei, imaginea percepută se tranformă din profilul vasului în vederea frontală. Fermecătorul efect 3D este și mai spectaculos atunci când velele corabiei se umflă în bătaia vântului.
Informații tehnice:
Un set de patru pompe submersibile aruncă în aer jeturi de apă de 12m înălțime, formând astfel două ecrane de vapori perpendiculare. Vasul Fantomă (Ghost Ship) este proiectate pe aceste ecrane folosind lumini statice de 2500W.
Autor: Visual Skin (RO)
Lumina este arhitectura emoției.
La invitația PHILIPS Lighting ROMÂNIA, studioul nostru, are ca temă comunicarea emoției prin lumină, în ANUL LUMINII, anul 2015.
Bucuria (re)descoperirii frumuseții, a simplității, a naturii și a armoniei, este tema principală a acestei instalații.
Proiectul INSTALAȚIEI denumite “Light and Emotion” folosește materiale naturale pe cât posibil, cât mai ales moduri inedite de a redescoperi lumina ca liant social în comunicare , ca un facilitator al loisir-ului, un prieten al studiului și un util aliat în lucrul la birou.
Practic, pașii în această instalație sunt o excursie în lumea plină de inspirație a luminii.
PHILIPS, va expune cele mai inovative sisteme de control al luminii, cu comandă Wi-Fi și GPS, prin telefonul inteligent.
Instalația este vizibilă și ziua, fiind concepută ca un joc din elastice în formă de rază de lumină, ce au ca sursă tehnologia LED ( – din engleză light-emitting diode, însemnând diodă emitÄtoare de luminÄ – este o diodÄ semiconductoare ce emite luminÄ la polarizarea directÄ a joncțiunii p-n. Efectul este o formÄ de electroluminescentÄ.)
Veți putea experimenta un atelier comun PHILIPS, expert consacrat universal în lumină și MATIUS, singurul studio de arhitectură specializat exclusiv în retail din ROMÂNIA.
Scenariul, scenografia și producția sunt realizate de studioul MATIUS, cu un design de lumini semnate Cătălin Prahase și Dan Ionescu, amândoi designeri specialiști PHILIPS.
Venit de la PHILIPS, mesajul principal se traduce prin : Bucurati-vă de fiecare clipă, sub lumina potrivită! Crește intensitatea și temperatura de culoare, în funcție de nevoile reale și bucură-te mereu de un mediu nou, recreat prin lumină.
O dezvoltare durabilă se poate face prin consum eficient de resurse energetice, prin întoarcerea la armonia naturii, legături sociale vii cu concetățenii noștri autohtoni și nu doar atât.
Arhitecții MATIUS, au creat și de data aceasta, o poveste unică și inedită. Pregătește-te de o destinație sigură între 22 și 25 aprilie, atât ziua cât și noaptea.
Arhitect MATIUS Ichim , Bucuresci XV. IV . MMXV 10001000 2.15 ANUL LUMINIII
Autor: MATIUS studio
Proiecția presupune o animație 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria construcției.
Autor: Maxin10sity (HU)
Proiecția presupune o animație 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria construcției.
Autor: Les Ateliers Nomad (RO)
Pendulum este o operă de artă pusă în mișcare de gravitație. După ce a fost lansat, observăm doar gravitația acționând. Poezia matematicii. Frumusețea fizicii. Scoasă din laborator și expusă alături de elementele de sub stele. Va dansa și dormi în continuare? Va dispărea în haos? Un experiment kinetic de artă.
Autor: Ivo Schoofs (NL)
Conceptul acestui proiect a pornit de la asimilarea unui element natural într-o experiență urbană – artificială. Astfel am asimilat copacul unui tub de neon colorat și fiindcă într-o pădure copacii sunt diferiți și dispuși aleatoriu, aceștia se regăsesc dispuși aleatoriu și în spațiul public urban. Prin această instalație încercăm să stimulăm interacțiunile publicului față de acest tip de obiect ce invadează trotuarul.
Autor: Păun Antonio, Herrera Thomas (Ro).
Umflate cu heliu și dotate cu LED-uri, 256 de baloane formează o matrice de sfere luminoase deasupra solului.
Audiența este introdusă într-un peisaj sinestezic, unde sunetul devine conductor.
Autor: Maxime Houot (FR)
Cubic Lens este o stranie “lentilă” a iluziei – un cub cu latura de patru metri, ridicat deasupra mulțimii și iluminat cu peste 20.000 de lumeni.
Ziua, iluzia care îmbracă fețele cubului păcălește ochiul uman, dându-i impresia că vede linii curbe acolo unde sunt doar pătrate identice. Noaptea conținutul proiecției exploatează această percepție la maximum pentru a obține noi și nebănuite efecte vizuale.
Autor: Aural Eye RO (Alina Anca, Mihai Militaru, Răzvan Pascu)
Triangles Unfold este o instalație modulară realizată din triunghiuri echilaterale identice. Acestea se compun la fiecare construcție într-o formă nouă, ca niște atomi bidimensionali cu posibilități infinite de combinare.
Triunghiurile desfășurate devin după construcție suportul jocului cu lumina, iar interactivitatea și feedback-ul le conectează la trecători.
Instalația va avea în fiecare noapte altă înfățișare
Phase 001 – Hexpand
Phase 002 – Diamundo
Phase 003 – Tridentic
Autor: Aural Eye RO (Alina Anca, Mihai Militaru, Razvan Pascu)