• BANNER_1140x460
  • history-arcub-1

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii din București.

În deschidere, joi, 18 aprilie, ora 21:00, celebrul artist francez Bob Sinclar va susține un concert în Piața „George Enescu”, precedat de un warm-up cu DJ ANDI, de la ora 20:30.

În 2019, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii din București are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite). Festivalul de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights.

Directorul artistic și curatorul celei de-a cincea ediții a festivalului de la București este directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik.

Tema ediției 2019: EuropeLights

Tema acestei ediții – EuropeLights – celebrează rolul pe care România îl joacă în Europa în această perioadă, atât în calitate de țară aflată la președinția Consiliului Uniunii Europene, timp de șase luni, cât și ca protagonistă a Sezonului România-Franța și va include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce vor transforma orașul într-o expoziție de artă digitală. Prin intermediul instalațiilor care folosesc în mod creativ lumina, tema EuropeLights urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.

 

Interviu cu Jean-François Zurawik, directorul artistic Spotlight2019:

 

Editia 2019

HARTA SPOTLIGHT 2019