9. Era Fusion: Artistic Dialogues of Old and New | Biblioteca Centrală Universitară

Era Fusion 1

 

#videomapping

Locație: Biblioteca Centrală Universitară

Artiști: Valentin Chincișan și Adistu

 

Era Fusion: Artistic Dialogues of Old and New este o confruntare artistică între nou și vechi ce își propune să reflecte interconectivitatea dintre trecut și prezent, îmbinând stiluri artistice diferite pentru a celebra diversitatea și evoluția orașului. Spectacolul de video mapping pe clădirea Bibliotecii Centrale Universitare invită la reflecție asupra echilibrului între conservarea tradițiilor și adoptarea inovației. Confruntarea artistică explorează modul în care identitatea urbană este modelată de-a lungul timpului, iar proiecțiile, unite într-o poveste coerentă, reflectă continuitatea și schimbarea în peisajul Bucureștiului. Dialogul vizual evidențiază contrastul și interdependența dintre trecut și viitor, subliniind cum orașul își păstrează identitatea, dar în același timp îmbrățișează transformarea.

Vali Chincișan este un artist multimedia specializat în video mapping. Prin integrarea tehnologiei inovatoare cu elemente culturale diverse, el creează experiențe vizuale care i-au adus recunoaștere internațională și numeroase premii, inclusiv premiul întâi la Dublin Winter Lights 2023 și premiul întâi la Tokyo 1 Minute Festival 2023. Este, totodată, câștigătorul premiului „800th anniversary University of Salamanca 2018” și al Premiului pentru cel mai bun film de animație pentru un film românesc la Anim’est 2009. A creat lucrări de video mapping pentru Palatul Tsaritsyno din Rusia sau Castelul Odawara din Japonia și a participat la Kiev Lights Festival (Ucraina), 1minute (Japonia), Novi Light Sensation (Italia), SSA Mapping (Brazilia) şi Art Vision – Modern (Rusia).

Adistu (Adrian Manolescu) este un artist digital ce activează în diferite medii: animație și grafică AI/3D/procedurală/fractală pentru video mapping, performance video, VFX, videoclipuri, video art, instalații multimedia și artă digitală printată. A prezentat și performat în 25 de țări la evenimente precum Berlin Festival of Lights, Anim’est sau Boom Portugalia. Stilul său se deosebește prin mixul unic și vast de tehnicice ilustrează universuri suprarealiste, elegante, dar și jucăușe. Adistu a predat, printre altele, și artă digitală la Centrul Cinetic, în cadrul Bucharest Experimental Film Festival și pe platforma Future Media Academy. Adistu a fost curator și director al festivalului itinerant Tripoteca, ce a ajuns în 15 țări și 30 de locații.